Over PTC

PTC de organisatie

De PTC is opgericht op 7 januari 1994. Wij zijn een coöperatie van individuele binnenvaartschippers. Deze zijn door de krachten te bundelen in staat gebleken een compleet pakket logistieke diensten aan te bieden en uit te voeren. De vervoersgarantie wordt fysiek gegeven door de leden die met hun schepen bij de coöperatie aangesloten zijn. Daarnaast wordt er met grote marktpartijen nauw samengewerkt om tot totale Europese dekking te komen.

Teamleden

teamlid
Angelina

Bevrachter

Staal

teamlid
Winnie

Bevrachter

Kunstmest

teamlid
Johan

Bevrachter

Hoofd bevrachter

teamlid
Wouter

Bevrachter

Staal

teamlid
Stijnus

Bevrachter

Marktwerk

teamlid
Martijn

Bevrachter

Marktwerk

Een solide basis

De PTC neemt indien gewenst, alle papieren beslommeringen uit handen. Wij kunnen voor u de volledige afhandeling van vrachtbrieven en overige formaliteiten verzorgen.  Tachtig procent van onze relaties kiest inmiddels voor dit gemak. Wij bieden een solide basis waarop u volledig kunt vertrouwen. Het voorkomt dat u voor onaangename verrassingen komt te staan, wat weer tijd en geld scheelt. 

Leden

Statuten en het huishoudelijk reglement vormen de basis waarop leden besluiten een aanvraag tot lid bij de coöperatie te doen. Dit kan als schipper buiten de coöperatie maar ook door overname van een schip dat al in de coöperatie vaart. Ballotage en intake vormen standaard procedures om als aspirant-lid, al dan niet via een wachtlijst, als lid van de coöperatie te mogen gaan varen. Investeringen in reductie van uitstoot zijn verplicht. Om mee te kunnen doen in het transport van staalrollen is een investering in dit concept wenselijk. Entreegeld en een bijdrage in het borgstellingsfonds zijn vanzelfsprekend om als lid de klanten van PTC te bedienen en onder voorwaarden van een uitgebreid huishoudelijk reglement mee te doen als lid van de coöperatie. Kinderen van PTC-leden die met hun schip willen toetreden tot de organisatie hebben een streepje voor, PTC juicht het toe dat uitbreiding van de vloot plaatsvindt door het enthousiasme dat op de kinderen is overgebracht. Alle leden kunnen zich kandidaat stellen voor een functie in het bestuur van de coöperatie. Twee bestuursleden vormen de geschillencommissie.